Отруєння дітей у санаторії: директор відбулася штрафом

Читать на русском
Екс-директор бердянського санаторію «Лазурний», де в липні нинішнього року 46 дітей отруїлися гречаною кашею з патогенними організмами, засуджена місцевим судом до штрафу в сумі 4250 грн.

Екс-директор бердянського санаторію «Лазурний», де в липні нинішнього року 46 дітей отруїлися гречаною кашею з патогенними організмами, засуджена місцевим судом до штрафу в сумі 4250 грн.

Як повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень, Бердянський міськрайонний суд Запорізької області оголосив вирок колишньому керівнику філії ПрАТ «Приазовкурорт» «Клінічний санаторій «Лазурний» Людмилі Запорожець, де в липні нинішнього року сталася масова спалах кишкової інфекції дітей учасників АТО, і дітей, чиї батьки загинули під час бойових дій, передає «Слово і Діло».

Із 245 дітей від 7 до 15 років, які прибули в санаторій «Лазурний» для оздоровлення, 46 постраждали від гострої кишкової інфекції, спалах якої відбувся 20 липня. За даними Бердянського міжрайонного відділення Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, діти отруїлися несвіжою гречкою, в якій були виявлені умовно патогенні мікроорганізми, що викликають кишкові інфекції - клебсіела пневмонія і клебсіела оксітока.

ЗМІ дізналися подробиці масового отруєння дітей у БердянськуМісцева влада заявила, що санаторій не пройшов перевірку комісії і не мав права приймати дітей.

Як зазначається в тексті судового вироку, судом встановлено факт службового підроблення: керівництво «Клінічного санаторію «Лазурний», використовувало фіктивний документ щодо його готовність до роботи в літній сезон, таким чином санаторій виграв тендер Департаменту соціальної політики Дніпропетровської міськради на «оздоровлення» дітей учасників АТО з Дніпра.

Встановлено, що насправді оздоровчий заклад не мав право на відкриття ще в минулому літньому сезоні, оскільки санепідемслужби не підписали відповідний Акт через виявлені порушення санітарних правил.

Під час судового засідання екс-директор «Клінічного санаторію «Лазурний» Запорожець визнала свою провину в підробці документів і розкаялася в скоєному.

Суд визнав Запорожець винною у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України - «службова фальсифікація», призначивши їй покарання у вигляді штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250 грн.), із позбавленням права обіймати певні посади - терміном на 1 рік.

При цьому, суд звільнив засуджену від вищевказаного покарання, оскільки та «скоїла злочин невеликої тяжкості». Також суд врахував пенсійний вік обвинуваченої та її каяття.

Таким чином, екс-директор «Клінічний санаторій «Лазурний» Запорожець за скоєний злочин тільки заплатить штраф у сумі 4250 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Бердянську від інфекційно-токсичного шоку померла дівчинка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: