На Закарпатті через кір оголосили карантин – Москаль

Читать на русском
У Тячівському районі Закарпаття з понеділка, 22 січня, у шкільних та дошкільних установах оголосили двотижневий карантин через захворюваність на кір.

У Тячівському районі Закарпаття з понеділка, 22 січня, у шкільних та дошкільних установах оголосили двотижневий карантин через захворюваність на кір.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив на своєму офіційному сайті голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

Відповідне розпорядження ухвалив голова Тячівської райдержадміністрації в зв'язку з різким збільшенням захворюваності на кір. Дитячі установи не працюватимуть два тижні, до 5 лютого.

За словами Москаля, зберігається напружена ситуація через захворювання в Ужгородському та Хустському районах Закарпаття.

Закарпатська область не отримує вакцину. Протягом минулого року Міністерство охорони здоров'я виділило менш ніж третину від необхідної кількості вакцини, тому довелося просити її як гуманітарну допомогу в Угорщини, заявив Москаль.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

Нагадаємо, в Києві станом на понеділок, 22 січня, зареєстрували 121 випадок захворювання на кір.

Як повідомлялося, 19 січня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що в Україні з початку 2018 року зафіксовано 1,285 тис. випадків захворювання на кір дітей і дорослих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: