Отруєння грибами в Херсонській області: постраждали п'ятеро осіб

Читать на русском
Із метою з'ясування джерела отруєння фахівцями вилучені залишки грибів для проведення подальшого розслідування.

П'ятеро учасників святкового застілля в місті Каховка потрапили на лікарняне ліжко з харчовим отруєнням після вживання грибів.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-центр Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів у Херсонській області.

Володимир АрешонковНародний депутат України
Арешонков пообіцяв залучати інвестиції для відкриття в регіоні заводу з переробки грибівСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Усі потерпі пов'язують свій стан із вживанням грибів: на столі були присутні два види консервованих грибів. Одну банку купили в супермаркеті, а другу - на стихійному ринку в Вінницькій області», - повідомили співробітники Держпотребслужби.

Із метою з'ясування джерела отруєння фахівцями вилучені залишки грибів для проведення подальшого розслідування.

Всього участь в застіллі брало участь сім чоловік. Двоє із них відчувають себе добре, симптомів харчового отруєння у цих людей немає, тому з ними проведена тільки роз'яснювальна робота. Решта п'ятеро осіб були госпіталізовані в реанімаційне відділення. Після надання медичної допомоги та проведення адекватної терапії стан трьох постраждалих визнано задовільним, вони відпущені додому. Ще двоє жителів Каховки залишаються в стаціонарі, так як потребують лікування.

Раніше повідомлялося, що в Україні ліквідоване злочинне угруповання, яке за п'ять років обдурило щонайменше 1200 довірливих громадян, в основному одиноких пенсіонерів.

Нагадаємо також, в МОЗ назвали область, де небезпечно збирати гриби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: