Чи стали голови ОДА відповідальнішими в 2017 році

Читать на русском

Наприкінці року аналітики «Слова і Діла» підбили підсумки роботи голів облдержадміністрацій та дослідили, хто з них найкраще та найгірше виконував свої обіцянки.

Поговоримо спочатку про тих чиновників, яким вдалося збільшити свій рівень відповідальності в 2017 році.

На першому місці – голова Запорізької ОДА Констянтин Бриль, який піднявся на 13% у рейтингу відповідальності (у 2016 році його рівень складав 40%, а наприкінці нинішнього – 53%). Він виконав 40% обіцянок, а в процесі виконання перебувають 60%, і на його рахунку всього одна невиконана обіцянка.

На другому місці серед лідерів – очільник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, який зміг піднятися в нашому рейтингу на 11% (виконав 46% своїх обіцянок, а не зміг – лише 19%).

Третю сходинку посідає Валерій Головко, який керує Полтавською ОДА – він зміг вдосконалити свої позиції на 9%, за ним – очільник Львівської ОДА Олег Синютка з приростом відповідальності в 7%.

Найменшие додали в рейтингу голови Сумської та Херсонської ОДА – Микола Клочко та Андрій Гордєєв. Вони отримали по +1%.

Тепер розповімо, хто в 2017 році втратив позиції в нашому рейтингу з виконання обіцянок і не зміг вчасно виконати все сказане.

Тут на першому місці перебуває Олег Гончарук – очільник Івано-Франківської області, який втратив 18% порівняно з минулим роком.

Після нього – Валентин Резніченко з Дніпропетровської ОДА, який опустився вниз на 13%.

Третю сходинку з невиконання обіцянок розділили між собою голова Вінницької ОДА Валерій Коровій та Черкаської Юрій Ткаченко, які отримали -10% у рейтингу.

За ними – Геннадій Москаль (Закарпатська ОДА), Олександр Корнійчук (Хмельницька ОДА) та Володимир Гунчик (Волинська ОДА) – з рейтингом -7%.

Найменше спромігся втратити через невиконані обіцянки голова Чернігівської ОДА Валерій Кулич (-2%).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували, що вже встигли наобіцяти українські політики на 2018 рік.

Також аналітики «Слова і Діла» з'ясували, як вирішують проблему з чергами до дитсадків мери міст України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: