Більш ніж 2 мільярди гривень аліментів: хто і за що платить

Читать на русском
В Україні за 11 місяців поточного року виплачено аліментів на суму 2,1 мільярда гривень. Це виплати на користь 560 тисяч дітей.

В Україні за 11 місяців поточного року виплачено аліментів на суму 2,1 мільярда гривень.

Про це, представляючи результати роботи Державної виконавчої служби, повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає «Слово і Діло».

Які зміни Рада готує до закону про ухилення від виплати аліментів?Наші аналітики розібралися, які зміни Рада готує до закону про ухилення від сплати аліментів.

«З метою вирішення однієї з найгостріших соціальних проблем – виконання рішень про стягнення аліментів – органами державної виконавчої служби з початку року забезпечена сплата 2,1 мільярда гривень аліментів на користь 560 тисяч дітей. Найбільші суми стягнуті з боржників у Дніпропетровській, Донецькій і Запорізькій областях», – заявив заступник міністра.

Він також повідомив, що станом на 1 грудня державними виконавцями стягнуто з недобросовісних роботодавців понад 325 млн грн заборгованості із заробітної плати, забезпечивши при цьому право на отримання зарплати 40 тис. громадян.

Також заступник міністра розповів, що за 11 місяців 2017 року було стягнуто виконавчого збору на суму понад 744 млн грн. Це на 130 млн грн більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, міністр юстиції Павло Петренко закликав Верховну Раду підтримати законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Раніше в Мін’юсті запустили онлайн-платформу «Я маю право!».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: