Стало відомо, які ще санкції будуть запроваджені проти Росії

Читать на русском
США в наступному році введуть нові санкції проти Росії. На цей раз - через порушення Москвою свободи віросповідання.

США в наступному році введуть нові санкції проти Росії. На цей раз - через порушення Москвою свободи віросповідання.

Про це повідомив «Слову і Ділу» народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Віктор Єленський.

За його словами, Росія в нинішньому році в доповіді Комісії США з міжнародної свободи віросповідання вперше потрапила в список країн, в яких грубо зневажається свобода віросповідання.

Нові санкції США, вибори в РФ та українське питання: чи зміниться політика КремляДерждеп схвалив санкції проти 39 компаній РФ. Тим часом в РФ активно йде виборчий процес. Чи змінюватиме Кремль свою політику щодо України, щоб пом'якшити санкції, розповіли експерти.

«І це при тому, що рапорт готувався ще до того, як у них заборонили свідків Єгових і до того, як вони почали впроваджувати так званий «пакет Ярової». Тобто ці моменти в рапорті не враховано. Але в наступному році ця доповідь вже буде вже включати період, коли були заборонені Свідки Єгови і коли почали діяти поправки Ярової, які, по суті, є єретичними. За ним уже судять і заарештовують людей. І тоді, я думаю, Росія вже точно буде серед найбільших порушників свободи віросповідання», - сказав Віктор Єленський.

За словами народного депутата, щодо країн, де порушується свобода віросповідання США вводять певні санкції: це передбачено американським законодавством.

«Дуже часто ті держави, які порушують фундаментальні принципи релігійної свободи, порушують також інші принципи. І на них вже накладені санкції, як вони вже накладені на Росію за Крим і Донбас. Але в такому випадку шукають сфери, які до сих пір не охоплені санкціями. Наприклад, в системі економічного обміну, поставок якогось обладнання і так далі. В цілому, це повинен вирішити президент США», - сказав Віктор Єленський.

При цьому народний депутат зазначив, що в США дуже серйозно ставляться до питання свободи віросповідання, а тому навряд чи закриють очі на порушення в Росії.

Раніше Конгрес США схвалив санкції проти Ірану.

Також нагадаємо, що Держдеп США затвердив список компаній РФ, які потраплять під санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: