Дух «русского мира»: депутат розповів про долю важливого релігійного законопроекту

Читать на русском
На депутатів чиниться тиск щодо відкликання законопроекту, який полегшує процес переходу релігійних громад з однієї конфесії до іншої.

У Верховній Раді поширюється кампанія щодо відкликання законопроекту, який збільшує самостійність релігійних громад.

Про це розповів «Слову і Ділу» автор документу, народний депутат від фракції «Народного фронту» Віктор Єленський.

«Я отримую листи, зроблені, ніби під копірку, які поширюються, очевидно, Київською метрополією (УПЦ МП – ред.). Ці листи спрямовуються мені та іншим народним депутатам. Від депутатів вимагають не підтримувати проект, від мене як автора – відкликати його. Я знаю, що депутатам організовано телефонують, тиснуть. І депутати вагаються», – розповів Єленський.

За його словами, щоб побачити, хто не підтримає законопроект, слід подивитися на голосування за призначення 25 грудня вихідним днем.

«Правильна» та «неправильна» церква: як віра стає зброєю гібридної війниПолітичний експерт розповів, чому Хресна хода в Києві стала черговим засобом для мобілізації прокремлівських сил.

«Не хочу когось ображати, але це «з душком «русского мира» народ», – зазначив нардеп.

Прогнозуючи, коли законопроект може бути винесений на розгляд до сесійної зали, Єленський висловив припущення, що це станеться ще протягом цієї сесії, але вже наступного року.

«Залишився один пленарний тиждень. Ідеологічні речі взагалі важко проходять, і якщо наступного тижня до зали буде внесений проект про деокупацію Донбасу, то часу розглянути мій проект, думаю, не буде. Тож реально це станеться вже наступного року», – пояснив політик

Нагадаємо, що проект закону №4128 «Про внесення змін до закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» передбачає можливість зміни підпорядкованості релігійної шляхом реєстрації нової редакції статуту або змін до нього, ухвалених простою більшістю осіб, присутніх на зборах громадян, які належать до релігійної громади. Необхідність таких змін пояснюється тим, що з початку російської агресії на Донбасі десятки релігійних громад, які раніше перебували під юрисдикцією УПЦ МП, перейшли в підпорядкування УПЦ Київського патріархату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: