Справа рефінансування Нацбанку: НАБУ отримало доступ до документів Фінростбанку

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро продовжують виїмку документів у справі про виведення рефінансування Нацбанку через австрійські банки.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до документів Фінростбанка, які містять у собі зразки підпису колишнього власника банку Артема Іванічева, а також до рахунків трьох компаній в Автокразбанку.

Рішення про надання доступу ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання задовольнити частково. Надати ... тимчасовий доступ і дозвіл на вилучення (виїмку) оригіналів документів, які містять у собі вільні зразки підпису Артема Іванічева і документів, які містять в собі зразки відтиску печатки Фінростбанка, що використовувалася на дату укладення договорів, і листування з Meinl Bank Aktiengeselschaft (Відень, Республіка Австрія) 29 березня 2012 року, які перебувають у володінні Фінростбанку», – йдеться в постанові.

Скільки коштів рефінансування НБУ вивели банки: версія слідстваПосадовими особами українського Нацбанку та ліквідованих банків була організована корупційна схема на понад 12 млрд грн.

Також суддя Усатова надала детективам НАБУ доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю ознайомитися та вилучити завірені копії документів щодо відкриття рахунків ТОВ «Лендгранд», ТОВ «Краєвид» і ТОВ «С.І. Компані» в Автокразбанку.

Серед переліку речей і документів доступ надано до справ з юридичного оформлення рахунків; первинних документів, що свідчать про зарахування на банківський рахунок та зняття з нього грошових коштів; документів на паперових та електронних носіях про рух коштів; документів щодо проведення співробітниками банку фінансового моніторингу банківських операцій щодо рахунку; документів щодо здійснення операцій із цінними паперами; депозитних та кредитних справ із наявними договорами; інформацію щодо номерів мобільних телефонів, на які підключена послуга SMS-інформування про рух грошових коштів по рахунку та інформації, яка утримується на фото-, та відео-регістраторах і свідчить про зняття готівкових грошових коштів із рахунку.

Нагадаємо, у НАБУ розповіли, чому прийшла на допит заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Раніше детективи Бюро провели виїмку документів у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: