Стало відоме прізвище затриманого НАБУ в «газовій справі Дубневичів»

Читать на русском
Одним із чотирьох затриманих Антикорупційним бюро за схему з розкраданням газу є колишній керівник підприємства-фігуранта.

Одним із чотирьох затриманих детективами НАБУ за підозрою в розкраданні газу на 1,4 мільярда гривень виявився колишній керівник ТОВ «Енергія» Ігор Кучма.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Як відомо, йому сьогодні, 18 січня, суд визначає запобіжний захід. Прокурори САП вимагають обрати Кучмі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 230 мільйонів гривень. Як стверджував прокурор, підозрюваний ігнорував усі виклики на допити.

У кримінальному провадженні відзначається, що в серпні 2016 року Служба безпеки провела обшук в офісі ТОВ «Енергія» у Львові й вилучила там 1,14 мільйона євро, 136 тисяч доларів і 1,9 мільйона гривень. На зазначені кошти й досі накладений арешт. За словами Кучми, він орендував у офісі «Енергії» сейф, в якому зберігав власні кошти, що вилучили працівники СБУ.

Кучма двічі намагався зняти арешт із коштів, але суд йому відмовив. У клопотанні він себе представляв як радника керівника ТОВ «Енергія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: