Пімаховій готують підозру – САП

Читать на русском
Провадження проти Пімахової продовжує розслідуватися. Правоохоронці проаналізують базу 50 тисяч громадян.

Провадження проти першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової продовжує розслідуватися.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко, передає «Главком».

«Оскільки ми втратили оперативну складову, зараз ідемо слідчим шляхом. Це набагато складніше, й не факт, що ми встановимо всі структурні елементи. Ми будемо аналізувати базу тих 50 тисяч громадян, які отримали за останні роки громадянство України. Будемо з’ясовувати правомірність щодо кожної особи», – розказав він.

Прокурор також поскаржився, що через втручання Генпрокуратури та Служби безпеки НАБУ й САП не вдалося зламати злочинну схему.

«Мета була не лише розкрити злочинну діяльність Пімахової. Пімахова стояла на верхівці цієї піраміди. Але ціла низка структур – за нашими даними, 4-5 елементів у різних органах: правоохоронних, державних, судових – сприяли незаконному отриманню громадянства України громадянами інших держав», – додав він.

Кривенко також уточнив, що наразі збираються всі необхідні дані. «Щойно будуть усі підстави, підозра буде оголошена», – підкреслив він.

Як відомо, агент НАБУ був затриманий 29 листопада під час спроби передачі хабара першій заступниці голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

Згодом у НАБУ заявили, що Пімахова не була ключовим об'єктом спецоперації.

Нагадаємо, працівники Генеральної прокуратури провели обшук в агента Національного антикорупційного бюро Катерини в справі про першу заступницю голови Державної міграційної служби Діну Пімахову.

У Генпрокуратурі заявили, що перша заступниця голови ДМС двічі називала суму хабара агенту НАБУ за легалізацію іранського та в'єтнамського громадян.

Нагадаємо, в НАБУ звинуватили СБУ та ГПУ в зриві спецоперації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: