З'ясувалося, чи обговорюватимуть у Києві екстрадицію Саакашвілі

Читать на русском
Глава грузинського парламенту заявив, що на жодній його зустрічі з українською владою не обговорювалося питання екстрадиції Міхеіла Саакашвілі.

Глава грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе заявив, що на жодній його зустрічі з українською владою не обговорювалося питання екстрадиції Міхеіла Саакашвілі.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив грузинським журналістам у четвер, 18 січня, передає «Інтерфакс-Україна».

Справа Саакашвілі в Україні: чого чекати далі та на що розраховують в АПГрузинський суд заочно засудив Саакашвілі до трьох років ув'язнення й чекає його видачі. В Україні тим часом СБУ близько чотирьох годин допитувала політика. Як розвиватиметься справа Саакашвілі в Україні, розбирались експерти.

За словами грузинського спікера, він уже зустрівся з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та обговорив з ним питання двостороннього співробітництва як у політиці, так і в економіці.

«На жодній зустрічі в нас не було розмови з цього питання (екстрадиції Саакашвілі – ред.). Для нас це питання з політичної точки зору неактуальне. Це питання має вирішуватися в правовому полі. Виходячи з цього, не думаю, що це має бути предметом обговорення на наших зустрічах», – заявив він.

Нагадаємо, за інформацією прес-служби парламенту Грузії, Кобахідзе під час візиту до Києва 17-19 січня зустрінеться з президентом України Петром Порошенком та своїм українським колегою Андрієм Парубієм.

Також заплановані зустрічі з Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Раніше Саакашвілі повідомив дату своєї депортації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: