СБУ дві години вмовляла Саакашвілі пройти експертизу

Читать на русском
В СБУ відбувся черговий допит екс-президента Грузії, лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі.

В СБУ відбувся черговий допит екс-президента Грузії, лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Саакашвілі заявив про відновлення «пошуків спартанців»Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі анонсував оновлення «пошуків 300 спартанців для зміни влади в Україні».

Повідомляється, що політик близько півтори години пробув на допиті, куди був викликаний як підозрюваний у так званій «справі Курченка-Донгадзе».

Після допиту Саакашвілі не спілкувався з журналістами, а його адвокат Руслан Чорнолуцький зазначив, що були проведені всі заплановані слідчі дії.

«Сьогодні була слідча дія щодо намагання відібрання зразків голосу в рамках експертизи. Ми надали свої пояснення та заперечення», – сказав захисник.

Чорнолуцький зазначив, що Саакашвілі пробув у приміщенні СБУ близько 2 годин.

Адвокат пояснив, що його підзахисний не хоче надавати зразки голосу, оскільки експертиза науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ вже завершена.

«Ми виявили в постанові про відібрання зразків голосу багато помилок … Ми вважаємо: якщо екпертиза завершена, то які зразки голоси пан Михеіл має надавати? Це не логічно. Це одна з підстав того, що в рамках нинішньої слідчої дії пан Міхеіл заперечував проти відібрання зразків голосу», – сказав Чорнолуцький.

За словами адвоката, наступної повістки правоохоронці Саакашвілі не вручали й не озвучували.

Нагадаємо, минулого разу Саакашвілі провів чотири години на допиті в управлінні СБУ. За його словами, всі питання стосувалися виключно політичних акцій.

ГПУ вважає, що Саакашвілі отримав від Курченка $500 тисяч для проведень акцій протесту, й був оприлюднений аудіозапис на підтвердження цих підозр. Саакашвілі заявив, що не знайомий із Курченком.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі відмовився провести експертизу свого голосу.

Також політик розповів про відновлення маршів своїх прихильників у Києві з 21 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: