Справа Саакашвілі в Україні: чого чекати далі та на що розраховують в АП

Читать на русском
Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Екстрадиція Саакашвілі до Грузії з території України є малоймовірною. Скоріш за все, справа продовжить розвиватися в Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Вадим Карасьов, оцінюючи вирок грузинського суду та розвиток справи Міхеіла Саакашвілі в Україні.

«Поки що справа Саакашвілі розвиватиметься в Україні за принципом, образно кажучи, накопичення негативу деталей його минулої й нинішньої біографії. Це така модель дискредитації та моральної дискваліфікації Саакашвілі. У Грузії загрожує тюремний термін, в Україні говорять про зв'язки з Курченком, щось ще придумають і в подальшому», – зазначив Карасьов.

Штурмом Саакашвілі взяти не вдалося, значить, будуть інші заходи, додав політолог.

Він припустив, що в найближчій перспективі буде здійснена серйозна, тривала, методична та організована морально-політична облога Саакашвілі.

«Спрямованість на те, щоб він був дискредитований, морально дискваліфікований і не становитиме загрози для української влади», – уточнив експерт.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

На його думку, чи дійде справа до тюремного вироку в Україні, залежатиме від розвитку подій також і в Міграційній службі.

«Поки це розрахунок на те, що він набридне, протест спаде, а союзники розбіжаться», – резюмував Вадим Карасьов.

Нагадаємо, грузинський суд заочно засудив колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі до трьох років ув'язнення й чекає його видачі.

Тим часом адвокат політика повідомив, що Саакашвілі протримали в штаб-квартирі СБУ чотири години, з яких дві з половиною пішли на допит.

Хто належить до числа соратників та опонентів екс-губернатора Одеської області, дивіться в матеріалі «Від любові до ненависті. Друзі та вороги Саакашвілі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: