Як змінилися правила нагороджування зброєю цивільних

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак обмежив собі право нагороджувати зброєю цивільних осіб. Крім того, військових зможуть нагороджувати лише один раз.

Міністр оборони Степан Полторак обмежив себе в праві нагороджувати зброєю цивільних осіб.

Як інформує «Слово іДіло», про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

Порошенко в Житомирській області вручив військовим високі державні нагородиПрезидент Петро Порошенко прибув до Житомирської області та нагородив військових, які відзначилися в боях на Донбасі.

«Виступив з ініціативою та підписав відповідний наказ обмежити себе в праві нагороджувати відзнакою «Вогнепальна зброя» та «Холодна зброя» цивільних осіб», – пише міністр.

За словами Полторака, відтепер цими відзнаками можуть бути нагороджені лише військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур, а також ті, хто був звільнений у відставку або запас із правом носіння військової форми одягу.

Крім того, згідно з наказом, такими нагородами громадян зазначеної категорії можуть нагороджувати лише один раз.

«Таке рішення дозволить удосконалити нормативно-правову базу з питань нагороджень та визначити чітке коло осіб, які можуть бути нагороджені цією відзнакою», – зазначає Полторак.

Як відомо, протягом 2014-2016 років міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив 1322 одиниці нагородної зброї, з них 112 – нардепам.

Нагадаємо, в Запоріжжі викрили колишнього правоохоронця, який заволодів раритетною зброєю колекціонера Леоніда Петрашина. Частину викраденого раніше знайшли у Віктора Януковича.

Раніше стало відомо, коли Україна використовуватиме зброю від США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: