Порошенко нагородив артилеристів

Читать на русском
За особисту мужність і високий професіоналізм Порошенко відзначив орденами і медалями 20 військовослужбовців.

З нагоди Дня ракетних військ і артилерії Збройних сил України президент Петро Порошенко нагородив орденами і медалями 20 військовослужбовців.

Вручення нагород відбулося в одній з військових частин ЗСУ на Київщині, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента.

За особисту мужність і високий професіоналізм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, 5 бійців відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 6 – орденом «За мужність» ІІІ ступеня, 1 боєць отримав орден Данила Галицького, 6 військовослужбовців відзначені медаллю «За військову службу Україні» і ще 2 – медаллю «Захиснику Вітчизни».

За особисту мужність і високий професіоналізм Порошенко відзначив орденами і медалями 20 військовослужбовців.

Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав старший лейтенант, командир гаубичної самохідно-артилерійської батареї Дмитро Лопаєв, який з травня 2014 року і донині бере безпосередню участь у бойових діях на Донбасі.

Під час визволення Лисичанська 22 липня 2014 року старший лейтенант зберіг не одне життя військовослужбовців. Будучи коригувальником артилерійського вогню, він своєчасно помітив та передав координати НЗФ, яке з технікою відходило з нафтопереробного заводу, завдяки чому підрозділ дивізіону знищив ціль.

За особисту мужність і високий професіоналізм Порошенко відзначив орденами і медалями 20 військовослужбовців.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня отримав молодший лейтенант, командир міномета мінометного взводу мінометної батареї 17 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування «Південь» Артем Кравченко.

У липні 2015 року він боронив опорний пункт поблизу Горлівки. В бою влучним пострілом молодшого лейтенанта з РПГ-7 було знищено БРДМ противника та трьох бойовиків. 1 серпня 2015 року під час мінометно-кулеметного обстрілу Артем Кравченко виніс з поля бою військовослужбовця та надав йому першу медичну допомогу, чим врятував йому життя.

Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника, командира дивізіону артилерійської розвідки 55 окремої артилерійської бригади оперативного командування «Схід» Сергія Галича. Зазначається, що підрозділи звукової та радіолокаційної розвідки дивізіону артилерійської розвідки, якими командує Галич, активно ведуть розвідку цілей в районі аеропорту міста Донецьк, в населених пунктах Піски, Водяне, Тоненьке.

Раніше повідомлялося, що звання Героя України присвоєно 45 військовим.

Також Порошенко нагородив заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза орденами «За заслуги» II та III ступеня відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: