Порошенко відзначив відомих українців державними нагородами

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Незалежності України нагородив ряд українців державними нагородами, а деяким з них привласнив спеціальні звання.

**Президент України Петро Порошенко нагородив чемпіона світу з професійного боксу Володимира Кличка орденом Свободи. **

Відповідний указ розміщений на сайті глави держави, передає «Слово і Діло».

Так, за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, значні трудові здобутки та високий професіоналізм президент постановив нагородити орденом Свободи Кличко Володимира Володимировича.

Порошенко розповів, про що говорив з МеттісомПорошенко заявив, що з міністром оборони США Джеймсом Меттісом вони обговорювали питання посилення міжнародної присутності на Донбасі, а саме миротворчу місію ООН.

«Кличко Володимир Володимирович - чемпіон Олімпійських ігор з боксу 1996 року, чемпіон світу з професійного боксу в 2000-2003 рр. і 2006-2015 рр.», - відзначили у прес-службі.

Також президент нагородив орденом «За заслуги» ІІ ступеня заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, «За заслуги» ІІІ ступеня - директора держпідприємства «Кримський дім», актора і режисера Ахтема Сеітаблаєва, а також заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

Порошенко також присвоїв звання «Народний артист України» керівникові рок-гурту «Плач Єремії» Тарасу Чубаю, а головний художник видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Кость Лавро удостоєний звання «Заслужений художник України».

Раніше повідомлялося, що президент присвоїв звання Герой України двом бійцям АТО.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко і Гройсман привітали українців з Днем Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: