Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди?

Читать на русском

Наприкінці жовтня президент Петро Порошенко своїм указом нагородив звільнених із ув’язнення російською окупаційною владою заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза орденами «За заслуги» II та III ступенів за збереження проукраїнської позиції. Чийгоза «суд» на півострові засудив до 8 років позбавлення волі, а Умерова – до 2 років у колонії-поселенні, після чого участь у їхній передачі Києва взяв президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Загалом, як підрахувало «Слово і Діло», на сьогодні в Україні видана 81 тис. атрибутів до нагород, 61 тис. відзнак президента, 2,5 тис. нагрудних знаків «Мати-героїня», 1,7 тис. нагрудних знаків до інших почесних звань, 780 орденів і 300 медалей. На виготовлення всіх цих нагород держава витратила 20,5 млн грн.

Крім того, в 2017 році в Україні планують здійснити виплати за низкою державних премій. Найвідоміші з них – Шевченківська та в галузі освіти. На початку року Державне управління справами виділило на Національну премію ім. Тараса Шевченка 960 тис. грн із розрахунку на те, що премій у розмірі 192 тис. грн буде видано 5. Хоча в 2017 році її лауреатами стали лише 4 людини.

Також 5 виплат розміром 70,4 тис. грн цього року планують видати лауреатам Державної премії в галузі освіти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: