Місцеве самоврядування: що обіцяли депутати-мажоритарники Львівської області

Читать на русском

Децентралізація влади та додаткові витрати до місцевих бюджетів – «Слово і Діло» аналізувало, які обіцянки в сфері розвитку місцевого самоврядування давали депутати-мажоритарники Львівської області.

Загалом у Львівській області 12 депутатів-мажоритарників, з них шість давали обіцянки щодо розвитку місцевого самоврядування: Володимир Парасюк, Ірина Подоляк, Михайло Бондар, Ярослав Дубневич, Богдан Матківський та Андрій Кіт.

Найбільше виконаних обіцянок у сфері місцевого самоврядування має Дубневич. Так, депутат підтримав зміни до Бюджетного кодексу щодо збільшення відрахувань до місцевих бюджетів і став співавтором двох законопроектів, метою яких є розподілити частину акцизного податку на проведення робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг.

Трохи відстає від нього Бондар, який виконав лише одну обіцянку: депутат у своїй передвиборчій програмі пообіцяв сприяти проведенню фінансової децентралізації та у Верховній Раді підтримав відповідні законопроекти.

Парасюк обіцяв збільшити повноваження місцевих рад. Нардеп виступив одним з ініціаторів законопроекту, мета якого забезпечити фінансування витрат на органи місцевого самоврядування. Однак ще кілька постанов, які стосуються децентралізації влади, Парасюк не підтримав.

Ірина Подоляк, незважаючи на обіцянку підтримувати закони щодо децентралізації влади, також проголосувала проти кількох таких законопроектів.

А ось депутати Кіт і Матківський свої обіцянки щодо місцевого самоврядування вже провалили. Матківський обіцяв сприяти розвитку місцевого самоврядування через механізм додаткових фінансових надходжень до місцевих бюджетів, однак не підтримав відповідний проект закону. Кіт своєю чергою не став домагатися відрахування частини екологічного податку до місцевих бюджетів.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» розбиралось, які обіцянки дали нардепи на 2018 рік і хто з народних обранців активніше за всіх працював у Верховній Раді в грудні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: