Підсумки 2017 року: про які обіцянки забули мери українських міст

Читать на русском

Незважаючи на те, що голови українських міст уже дали нові обіцянки на 2018 рік, їхні зобов'язання на минулий рік ніхто не скасовував. Аналітики «Слова і Діла» проаналізували, які обіцянки забули виконати мери українських міст у 2017 році.

Одним із лідерів за проваленими обіцянками є столичний мер Віталій Кличко. Так, Кличко не виконав свою обіцянку створити 660 місць у дитсадках Дарницького району, встановити 300 підземних сміттєвих баків у Києві й близько 100 сучасних у центрі міста, капітально відремонтувати вулицю Дмитрівську та завершити будівництво другої нитки колектора.

Мер Львова Андрій Садовий обіцяв, що до кінця 2017 року міськрада перейде на електромобілі, проте наразі електромобілі на службі в державному органі не використовуються. У Львові також не ремонтовані вулиці Личаківська та Замарстинівська. Роботи з ремонту затягнулися й будуть завершені лише цьогоріч.

Схожа ситуація у Вінниці: мер Сергій Моргунов обіцяв у 2017 році завершити реконструкцію проспекту Космонавтів та відремонтувати Київський міст. Однак нещодавно Моргунов заявив, що проспект буде готовий лише навесні цього року, а ремонт мосту триває досі. Мер Харкова Геннадій Кернес також не дотримав обіцянки завершити ремонт двох вулиць у місті.

Сергій МоргуновМіський голова Вінниці
Моргунов пообіцяв завершити реконструкцію проспекту Космонавтів у 2017 роціСказано 23 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Проблемним для міських голів виявилося питання закупівлі нових тролейбусів. Так, міський голова Рівного Володимир Хомко обіцяв закупити 12 тролейбусів, але за фактом були закуплені лише 6. В Івано-Франківську та Хмельницькому нові тролейбуси так і не з'явилися.

До речі, в Хмельницькому не з'явився й обіцяний Олександром Симчишиним сучасний притулок для собак.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше «Слово і Діло» відстежило, скільки своїх обіцянок виконують мери обласних центрів України та як змінилися рейтинги за 2017 рік.

Також стало відомо, які зобов'язання взяли на себе голови ОДА на 2018 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: