Зведення штабу АТО 13 січня: 10 обстрілів, двоє бійців поранені

Читать на русском
Бойовики протягом п'ятниці 12 січня продовжували порушувати перемир'я на Донбасі і особливу активність проявляли в темний час доби.

Бойовики протягом п'ятниці 12 січня продовжували порушувати перемир'я на Донбасі і особливу активність проявляли в темний час доби, в результаті чого були поранені двоє військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО пише «Слово і Діло».

Зруйнований Донбас: як змусити РФ компенсувати збитки від війниРосія завдала матеріальної шкоди Донбасу на 13 мільярдів гривень. Чи є правовий механізм та чи реально отримати виплати від РФ, розбирались експерти.

«Противник здійснив обстріл позицій українських захисників з мінометів, заборонених мінських домовленостей, озброєння БМП і гранатометів... У результаті ворожих обстрілів не загинув жоден український воїн, однак двоє захисників отримали поранення. Їм оперативно надано необхідну медичну допомогу», - йдеться в звіті.

На луганському напрямку бойовики ввечері близько двох годин поспіль вели вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП і зенітної установки по укріпленнях українських військових навколо Троїцького. Більше двох з половиною годин з короткими перервами незаконні збройні формування обстрілювали з 82-мм мінометів і піхотного озброєння бійців ВСУ в Луганському, а у Катеринівки і Станиці Луганській - порушували перемир'я зі стрілецької зброї.

Карта АТО: ситуація на сході України на 12 січняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 12 січня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку НВФ застосували 120-мм міномети по опорних пунктах сил АТО в районі Водяного і Широкино. Обстрілу з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї піддалися позиції ВСУ поблизу Авдіївки.

«У цілому, за минулу добу зафіксовано 10 обстрілів укріплень Збройних сил України. З огляду на те, що злочинні дії російських загарбників загрожували життю і здоров'ю наших військовослужбовців, в п'яти випадках українські захисники були змушені відкривати вогонь», - підсумували в прес-центрі штабу АТО.

Раніше ОБСЄ заявила про ескалацію конфлікту на Донбасі.

Також міністр соцполітики Андрій Рева розповів, як жителям окупованого Донбасу отримати свої пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: