Рева розповів, як жителям окупованого Донбасу отримати свої пенсії

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що на сьогоднішній держава не може гарантувати надання соціальної допомоги своїм громадянам, які перебувають на неконтрольованих Україною територіях Донецької та Луганької областей.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що на сьогоднішній держава не може гарантувати надання соціальної допомоги своїм громадянам, які перебувають на неконтрольованих Україною територіях Донецької та Луганької областей.

Як інформує «Слово і Діло», про це він повідомив у прямому ефірі телеканалу ZIK.

Відповідаючи на питання про те, яким чином українцям, які проживають на території підконтрольній бойовикам отримати соціальну допомогу від держави міністр зазначив:

«Ми не можемо гарантувати право на безпеку, право на власність і право на соціальні виплати. Немає жодних державних інституцій, через які держава могла б гарантувати захист прав громадян на непідконтрольних Україні територях Донбасу. Єдиний варіант, щоб забезпечувати право на соціальні виплати - це надавати їх на підконтрольній Україні території. Що сьогодні і робиться».

За словами міністра, це викликає великі труднощі для людей, які знаходяться на цих територіях. Адже їм потрібно перетинати лінію розмежування, а бандити в Луганську не дають можливість відкрити другий КПВВ, крім пункту у Станці Луганській.

«Незважаючи на те, що всі пенсійні справи залишилися на непідконтрольній Україні території, завдяки реєстру пенсійних справ, який сьогодні є, ми тим не менше зробили перерахунок цих пенсій людям, які отримують їх тут. І вони можуть отримати пенсії на нашій підконтрольній Україні території. Тому що, навіть якщо їм не виплачена пенсія з незалежних від них причин, тому що вони не приїжджали, але як тільки вони приїдуть, то зможуть отримати виплати в повному обсязі. І повністю ця проблема буде вирішена, коли припинеться збройний конфлікт на Донбасі», - підсумував міністр.

Вимушені переселенці: як у вересні платили матдопомогу в областях?«Слово і Діло» дослідило, як виплачували матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам у всіх регіонах країни.

Як відомо, між Україною і Російською Федерацією є договір про неможливість отримання подвійних пенсій, в рамках якого громадяни не можуть одночасно отримувати російську і українську пенсії.

Нагадаємо, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликає Кабмін відновити виплату пенсій і соцвиплат в двох селах Донецької області - Травневому і Гладосовому.

Зазначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Рева дав 27 обіцянок, 11 з яких виконав, а 4 - провалив. Рівень його відповідальності - 41%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: