Гройсман розповів про результати боротьби з корупцією в Україні

Читать на русском
Недоброзичливці України зацікавлені в дестабілізації ситуації в країні й використовують проблему корупції як головну зброю.

Недоброзичливці України зацікавлені в дестабілізації ситуації в країні й використовують проблему корупції як головну зброю.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю грузинському Forbes, яке він оприлюднив у п'ятницю, 12 січня, в Facebook.

«Багато наших ворогів зацікавлені в дестабілізації України, й вони завжди висувають проблему корупції в нашій країні. Вони постійно повторюють, що корупція дуже поширена... І я вважаю, що це перебільшено», – сказав Гройсман.

На його думку, корупцію в багатьох сферах вдалося перемогти, але недоброзичливці продовжують мусувати цю тему, створюючи негативне тло навколо України.

Значними досягненнями в боротьбі з корупцією Гройсман назвав введення в експлуатацію системи інтернет-закупівель ProZorro, децентралізацію бюджету, зрівнювання державної та комерційної ставки на газ, купівлю ліків за допомогою міжнародних організацій.

Крім того, одним з найважливіших етапів боротьби з корупцією прем'єр назвав успішну приватизацію.

Луценко озвучив головні джерела топ-корупціїГенеральний прокурор Юрій Луценко озвучив три джерела топ-корупції в Україні, а саме партійну корупцію, яку можна викорінити, якщо змінити ситуацію на держпідприємствах, митниці й надрах.

Нагадаємо, в оточенні канцлера Німеччини Ангели Меркель нещодавно заявили, що в Україні «нестримна корупція» починається з керівництва країни.

Як відомо, соціологи з'ясували, хто, на думку українців, бореться з корупцією.

Нагадаємо, Transparency розкритикувала законопроект про антикорупційний суд.

Раніше президент України Петро Порошенко вніс свій законопроект про антикорупційний суд, в якому відсутня підсудність статті Кримінального кодексу про брехню в деклараціях.

Зазначимо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Гройсман дав 452 обіцянки, 225 з яких виконав, а 100 – провалив. Рівень його відповідальності – 50%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: