У Меркель розкритикували Порошенка: країна чи гроші

Читать на русском
Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттґен гостро розкритикував президента України Петра Порошенка за нинішній стан речей навколо боротьби з корупцією.

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Норберт Реттґен гостро розкритикував президента України Петра Порошенка за нинішній стан речей навколо боротьби з корупцією.

Про це німецький політик, який є експертом у закордонних справах у партії Ангели Меркель та очолював профільний комітет у Бундестазі попереднього скликання, заявив у коментарі виданню Bild, пише «Слово і Діло».

Світова практика створення антикорупційних судівНаразі Україна перебуває в очікуванні створення антикорупційного суду й посідає 131-ше місце в індексі сприйняття корупції разом із Непалом.

На думку Реттґена, Порошенко «має визначитися, хоче він бути президентом чи олігархом – країна чи гроші». Також він наголосив, що Україні конче потрібно вжити «рішучих кроків» проти поширення корупції. «І це починається з керівництва держави», – зазначив німецький політик.

Водночас інший представник ХДС, євродепутат Ельмар Брок, вказав на недостатнє втілення антикорупційної політики в Україні.

Особливо значущим із точки зору Берліна є те, що в Україні тривають спроби тиску та обмеження повноважень Національного антикорупційного бюро (НАБУ), на безперешкодній роботі якого наголошують на Заході, вказує видання.

Негативно відгукнувся про ситуацію з корупцією й єврокомісар Йоганнес Ган. На його думку, останні події навколо боротьби з корупцією в Україні є «неприпустимими». Водночас він нагадав про те, що надання Україні економічної допомоги з боку Брюсселя прив’язане до виконання Києвом певних умов, у тому числі й щодо боротьби з корупцією.

Видання також повідомляє про начебто візит представника Німеччини та ЄС до Києва з метою викласти Порошенку «всю серйозність ситуації» наступного тижня. Утім, поки що офіційних підтверджень цих даних ані з Берліна, ані з Брюсселя не надходило.

Натомість у БПП вважають, що тема корупції в Україні дещо роздута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: