Дочка Ноздровської розповіла про матеріали справи

Читать на русском
Дочка вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Анастасія заявляє, що матеріали справи не збігаються зі свідченнями підозрюваного у вбивстві Юрія Россошанського.

Дочка вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Анастасія заявляє, що матеріали справи не збігаються зі свідченнями підозрюваного у вбивстві Юрія Россошанського.

Як пише «Слово і Діло», про це вона сказала на прес-конференції в четвер, 11 січня.

Як убивство Ноздровської допоможе розслідувати справу ШереметаПетро Порошенко провів зустріч із керівництвом Національної поліції та прийняв доповідь про проведення розслідування вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської.

«Матеріали не збігаються з тим, що він (Россошанський – ред.) говорить. Моя мати боролася в першу чергу за правду, а не з Россошанським», – заявила дочка правозахисниці.

Вона запевняє, що слідство відкрило стороні захисту лише 10-15% матеріалів справи.

Адвокати Ноздровскої вимагають від прокуратури надати доступ до всіх матеріалів кримінального провадження.

При цьому дочка вбитої подякувала президенту Петру Порошенку за увагу до її трагедії, але вважає, що правоохоронці обдурили главу держави щодо підозрюваної особи. Адвокати Анастасії також вважають, що із зібраною доказовою базою суд може винести виправдальний вирок Юрію Россошанському.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої розпочали 30 грудня. За даними поліції та попередніми даними експертизи тіла, Ірина загинула від множинних колото-різаних ран.

Ірина Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатинської, яку 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це до поліції.

Увечері 8 січня перший заступник голови МВС Сергій Яровий повідомив,що поліція встановила й затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Адвокати та родичі Ноздровської мають сумніви, що затриманий є її реальним убивцею, але поліція запевняє, що затриманий обґрунтовано підозрюється у вбивстві.

9 січня Ноздровську поховали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: