Вбивство Ноздровської: соцмережі відреагували на затримання підозрюваного

Читать на русском

Слово і Діло зібрало коментарі із соцмереж з приводу затримання підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.
Ірина Ноздровська

Вчора, 9 січня, Вишгородський районний суд Київської області на два місяці заарештував підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровскої Юрія Россошанського. Сам Россошанський після затримання, за словами радника голови МВС Зоряна Шкіряка, заявив, що не шкодує про скоєноме й вважає свій вчинок виправданим. Водночас громадськість сумнівається в його причетності до злочину. «Слово і Діло» зібрало реакцію соціальних мереж на затримання підозрюваного в резонансному вбивстві.

Народний депутат Мустафа Найєм вважає, що в справі про вбивство необхідно набратися терпіння. На його думку, найбільше запитань викликає випадковість самого злочину.

«Якщо вірити озвученому в суді, Юрій Россошанський не планував вбивство й опинився з ножем у руках на тій самій зупинці в той самий час, що й Ірина, зовсім випадково. Також не дуже зрозуміло, чому, з огляду на характер убивства, так довго тривали пошуки тіла Ірини», – написав Найєм.

Своєю чергою журналістка Інна Павлова здивувалася оперативності, з якою українські правоохоронці затримали підозрюваного.

«Адже за останні роки їм не вдалося розкрити жодну з резонансних справ. Масові вбивства на Майдані, десятки злочинів проти журналістів, перестрілка в Княжичах, вбивство радіоведучого Павла Шеремета та прославленої в АТО Аміни Окуєвої... Продовжувати цей список можна до нескінченності. Що ж стало поштовхом для силовиків?», – написала Павлова.

Журналістка вважає, що причиною цього стала реакція посольства США, яке висловило свою стурбованість убивством Ноздровської.

«Одна біда. Навіть адвокати дочки убитої, Анастасії Ноздровської, не вірять у причетність Юрія Россошанського до вбивства правозахисниці», – зазначила вона.

Ще одна журналістка Вікторія Свєтлова також не вірить у причетність Россошанського до злочину: «Тобто пенсіонер порізав жінку ножем на зупинці в досить густонаселеному селі о шостій вечора, а потім тягнув на собі закривавлену жертву вулицями й ніхто нічого не помітив. Буває».

Юрист Володимир Яблонський вважає, що версія про випадкове вбивство не має підстав.

«Знімати й знищувати одяг може лише людина, знайома з криміналістикою й тактикою слідчих дій. Тож версія про раптовий намір не має жодних підстав. Не було жодної раптовості. Було сплановане вбивство», – написав він.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» зібрало все, що наразі відомо про вбивство Ірини Ноздровської.

Відзначимо, Юрій Россошанський заборонив своєму адвокату Миколі Личику коментувати рішення суду про обрання запобіжного заходу й узагалі давати коментарі в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: