Інфляція-2017: які продукти подорожчали

Читать на русском
Інфляція: найбільше подорожчали овочі та яйця. Подешевшали - гречана крупа, цукор, м'ясо птиці, риба.

За підсумками 2017 року показник інфляції сягнув 13,7%.

Про це свідчать дані Держстату, передає «Слово і Діло».

Соціальні виплати-2018: що обіцяють та якими будуть наслідкиДо держбюджету на наступний рік закладено понад 120 мільярдів гривень соціальних виплат. У планах уряду підвищити зарплати, провести монетизацію та збільшити пенсійні виплати. Оцінку таким перспективам дали експерти.

«Інфляція на споживчому ринку в грудні 2017 року порівняно з попереднім місяцем становила 1%, за рік у цілому — 13,7%», — йдеться у повідомленні Держстату.

Водночас, річний показник інфляції є меншим, порівно із показниками минулих років: 2015 рік — 43,3%, 2014 рік — 24,9%.

На споживчому ринку в грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. Найбільше (на 7,1% та 6,8%) подорожчали овочі та яйця. На 4 — 1,6% підвищилися ціни на молоко та молокопродукти, масло, сало, фрукти, хліб, яловичину, макаронні вироби.

Водночас на 5,4 — 0,5% подешевшали гречані крупи, цукор, м’ясо птиці, риба та продукти з риби. Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6%. Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення вартості утримання та ремонту житла на 1,1%, тарифів на опалення на 0,9%.

Разом з тим відбулося зниження тарифів на водопостачання та каналізацію на 1,2%, гарячу воду — на 0,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,8% в основному спричинено подорожчанням палива та мастил на 2,5%, а також проїзду в автодорожньому транспорті на 1,5%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: