В Ощадбанку повідомили, де перебувають «гроші Януковича»

Читать на русском
В Ощадбанку запевнили, що всі кошти за спецконфіскацією перебувають на рахунках Держказначейства.

В Ощадбанку запевнили, що всі кошти за спецконфіскацією перебувають на рахунках Держказначейства.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Ощадбанку.

«Всі кошти за спецконфіскацією перебувають на рахунках Держказначейства. Будь-які звинувачення в «незаконному списанні» не мають жодних підстав. Ощадбанк діяв у чіткій і безумовній відповідності до вимог чинного законодавства, а саме: Ощадбанк отримав вирок суду, який набув законної чинності та містив прямі зобов'язання щодо його виконання. Згідно зі статтею 129-1 Конституції України, суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов'язковим до виконання. Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, вирок суду, що набув законної чинності, є обов'язковим і підлягає безумовному виконанню на всій території України», – йдеться в повідомленні.

В Ощадбанку зазначають, що згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, спецконфіскація полягає у примусовому безоплатному вилученні за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна.

«Підкреслюємо, що спецконфіскація – це повернення активів у власність держави, що й було зроблено», – наголошують у банку.

Раніше повідомлялося, що НАБУ отримало доступ до документів Ощадбанку.

Відзначимо також, що генпрокурор Юрій Луценко заперечує зникнення «грошей Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: