ЄС ухвалив стратегію боротьби з бідністю на планеті

Читать на русском
ЄС ухвалив стратегічний план співпраці з країнами, що розвиваються, центральна мета якого - викорінення бідності в світі.

Європейський союз ухвалив у середу стратегічний план співпраці з країнами, що розвиваються, центральна мета якого – викорінення бідності в світі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, передає «Слово і Діло».

«Цей «Новий європейський консенсус в області розвитку» представляє собою нове колективне бачення і план дій щодо викорінення бідності і досягнення сталого розвитку», - наголошується в комюніке Ради ЄС.

Президент Узбекистану придумав оригінальний метод боротьби з бідністюПрезидент Узбекистану Шавкат Мірзієєв хоче зобов'язати кожну узбецьку сім'ю завести по 100 курей.

Стратегію у формі спільної заяви підписали прем'єр-міністр головуючої в ЄС Мальти Джозеф Маскат, очільник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні і голова Європарламенту Антоніо Таяні.

Рада ЄС нагадує, що Європа є світовим лідером в політиці розвитку, найбільшим в світі донором офіційної допомоги з метою розвитку.

Новий європейський консенсус щодо розвитку - це «відповідь ЄС на сьогоднішні глобальні тенденції і виклики», узгоджений з ухваленим ООН порядком денним в галузі сталого розвитку на період до 2030 року.

Стратегія визнає тісний взаємозв'язок між різними елементами, такими як економічний розвиток, мир і безпеку, гуманітарна допомога, міграція, навколишнє середовище і клімат. Вона включає такі сфери, як робота з молоддю, гендерна рівність, мобільність і міграція. Політика ЄС в області розвитку включає стійку енергетику і боротьбу зі зміною клімату, інвестиції і торгівлю. Вона спрямована на встановлення належного врядування, демократії, верховенства права і захисту прав людини.

Нагадаємо, в ООН раніше повідомляли, що в Україні 60% населення живе за межею бідності.

У свою чергу, член національної ради реформ, екс-віце-прем'єр-міністр Словаччини Іван Міклош, вважає, що швидке і своєчасне проведення реформ в економіці та державному управлінні є основною умовою подолання бідності в Україні .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: