В Україні сповільнилася інфляція – Держстат

Читать на русском
Споживча інфляція в Україні за станом на листопад 2017 року сповільнилася до 13,6% в річному вимірі.

Споживча інфляція в Україні за станом на листопад 2017 року сповільнилася до 13,6% в річному вимірі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державну службу статистики.

Зарплати, інфляція та економічне зростання: основні ризики держбюджету-2018Хоча й не під ялинку, але в звичний нічний час доби депутати таки проголосували за державний бюджет на 2018 рік. Експерти оцінили головний кошторис країни.

Відзначається, що порівняно з попереднім місяцем зростання споживчих цін сповільнилося до 0,9% з 1,2%.

У річному вимірі в порівнянні з жовтнем інфляція сповільнилася на 0,9%, в зв'язку з чим не виправдався довгостроковий прогноз НБУ. Як відзначають в Нацбанку, в листопаді істотно зросли ціни на продукти харчування.

Зокрема, прискорилося зростання цін на м'ясні продукти і залишилися високими темпи зростання цін на молочні продукти. Також прискорилося зростання вартості послуг, що входять в базову інфляцію під впливом підвищення виробничих витрат і пожвавлення споживчого попиту.

Як повідомлялося, 1 грудня уряд схвалив проект державного бюджету на 2018 рік для розгляду Верховною Радою у другому читанні.

Детективи НАБУ 8 грудня провели обшуки в будівлі Міністерства юстиції у справі про заборгованість «Київенерго» перед приватною компанією, у якої був узятий на зберігання мазут загальною вартістю понад 54 мільйонів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: