В НБУ пояснили причини прискорення інфляції

Читать на русском
Споживча інфляція у вересні 2017 року прискорилася до 16,4 відсотка в річному вимірі й перевищила траєкторію прогнозу Нацбанку.

У вересні інфляція прискорилася до 16,4% в річному вимірі через прискорення зростання цін на сирі продовольчі товари, підвищення виробничих витрат, а також пожвавлення споживчого попиту.

Про це під час брифінгу сказав в. о. очільника НБУ Яків Смолій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Юлія ЛьовочкінаНародний депутат України
Льовочкіна пообіцяла домагатись індексації зарплат і пенсій відповідно до рівня інфляціїСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Споживча інфляція у вересні 2017 року прискорилася до 16,4% в річному вимірі й перевищила траєкторію прогнозу Нацбанку. Це зумовлено прискоренням зростання цін на сирі продовольчі товари, підвищенням виробничих витрат, а також певним пожвавлення споживчого попиту. Як і в попередні місяці, через дію факторів з боку пропозиції на внутрішньому ринку високими темпами зростали ціни на фрукти та овочі, м'ясну та молочну продукцію», – сказав Смолій.

За його словами, прискоренню базової інфляції сприяла й очікувана активізація споживчого попиту. Це відбулося завдяки зростанню реальних доходів населення внаслідок підвищення заробітної плати в приватному секторі через високий попит на робочу силу, а також поступовому поліпшенню споживчих настроїв на тлі оголошених ініціатив уряду.

Прочитати, як підвищення виплат позначиться на інфляції, можна в коментарі експертів «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: