МОЗ хоче змінити правила ввезення незареєстрованих препаратів

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України пропонує вдосконалити порядок ввезення на територію країни незареєстрованих в Україні лікарських засобів.

Міністерство охорони здоров'я України пропонує вдосконалити порядок ввезення на територію країни незареєстрованих в Україні лікарських засобів.

Відповідний проект наказу оприлюднили на сайті відомства для громадського обговорення, повідомляє «Слово і Діло».

Перші кроки медичної реформи: як оцінюють роботу МОЗ українці?Майже половина українців вважають, що якість медичних послуг у державних закладах охорони здоров’я за останній рік погіршилась, іще третина – що вона залишилась незмінною.

Документ пропонує надати можливість ухвалення окремого рішення міністерства про ввезення до країни незареєстрованого препарату за власною ініціативою. Крім того, проект наказу передбачає також, що відповідне окреме рішення може ухвалюватися відомством також за наявності листа-звернення до нього від державних організацій або установ, які перебувають у сфері управління Міністерства охорони здоров'я.

Наразі за відсутності звернення центральних або місцевих органів виконавчої влади до Міністерства охорони здоров'я воно самостійно або за зверненням держустанов, які перебувають у сфері його управління, не може ініціювати ухвалення рішення про ввезення необхідних препаратів навіть у разі гострої необхідності.

Проект наказу пропонує розширити перелік випадків, за яких може ухвалюватися рішення. Йдеться, зокрема, про препарати, необхідні при лікуванні особливо небезпечних і небезпечних інфекційних захворювань (відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я №133 від 19 липня 1995 року).

Раніше повідомлялося, що українці безкоштовно отримають ліки від депресії.

Нагадаємо також, що СБУ викрила незаконну реєстрацію препарату для наркозу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: