«Доступні ліки»: у Держпродспоживслужбі повідомили про завищення цін на препарати

Читать на русском
У Держспоживслужбі обробили інформацію від 1097 аптечних установ і проаналізували більш ніж 179 тисяч цін, у деяких областях були виявлені порушення.

У рамках щомісячного моніторингу державних регульованих цін на ліки, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», територіальні підрозділи Держпродспоживслужби обробили інформацію від 1097 аптечних установ і проаналізували понад 179 тисяч цін.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба, передає «Слово і Діло».

Гройсман розповів, скільки українців скористалися «Доступними ліками»Прем'єр-міністр Володимир Гройсман стверджує, що за півроку функціонування програми нею скористалися понад 6,5 мільйонів українців.

В Одеській, Полтавській і Харківській областях виявлені факти реалізації суб'єктами господарювання ліків, ціни на які були сформовані із завищеними граничними рівнями торгових (роздрібних) надбавок. У Луганській і Полтавській областях суб'єктами господарювання відпускалися лікарські засоби із застосуванням завищеного рівня граничних постачальницько-збутових надбавок.

За результатами цієї роботи було рекомендовано суб'єктам господарювання привести у відповідність до чинного законодавства граничні рівні торгових і постачальницько-збутових надбавок.

Раніше в Міноборони назвали суму, яку витратили на закупівлю ліків.

Нагадаємо, в Україні з 2019 року запрацює Нацагентство із закупівлі ліків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: