У МОЗ розповіли, які російські препарати краще не купувати

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва, особливо імунобіологічні.

Міністерство охорони здоров'я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва, особливо імунобіологічні.

Про це УНН повідомили в прес-службі МОЗ, передає «Слово і Діло».

У МОЗ розповіли про нововведення, які очікують на українців у 2018 роціПацієнти зможуть укладати декларацію із сімейним лікарем у будь-який час, навіть під час першого візиту, коли знадобиться медична допомога.

«Ці препарати не зареєстровані в Україні, не мають жодного міжнародного сертифікату якості, а також через відсутність офіційної дистрибуції в країні завозяться протизаконно, а отже, немає жодної гарантії дотримання холодового ланцюга», – йдеться в повідомленні.

Також у відомстві зазначили, що в МОЗ України є достатня кількість людського протиправцевого імуноглобуліну європейського виробництва. Препарат рекомендований для лікування правця основними міжнародними протоколами, має прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров'я й відповідає стандартам GMP.

Раніше повідомлялося, що в Україні створять Національне агентство із закупівлі ліків.

Нагадаємо, в МОЗ підписали угоди з міжнародними організаціями на закупівлю ліків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: