Посадовець-хабарник «заробив» за чотири місяці 660 тисяч доларів

Читать на русском
САП скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екс-посадовця ПАТ ДПЗКУ.  Державі завдано збитків на суму понад 1,6 млрд. грн.

За результатами досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро кримінального провадження за фактом здійснення колишнім керівництвом ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ПАТ «ДПЗКУ») умисних службових корупційних злочинів шляхом зловживання своїм службовим становищем та прийняття обіцянки неправомірної вигоди, 4 січня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

Обвинуваченому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України, пише «Слово і Діло».

У САП відреагували на закиди ЛуценкаВ Антикорупційній прокуратурі відповіли главі Генпрокуратури Юрію Луценку на його критику щодо закриття справи Олеся Довгого.

Внаслідок цього державі завдано збитків на суму понад 1,6 млрд. грн.

За даними слідства, екс-посадовець ПАТ «ДПЗКУ» впродовж липня – жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб’єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тис. дол. США.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 млрд. гривень у вигляді неоплати проданої ПАТ «ДПЗКУ» сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн. та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн. грн.

У разі визнання винуватості особи у суді їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше голова МЗС Німеччини прокоментував спроби Ради обмежити незалежність НАБУ і САП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: