САП відкрила справу проти депутата, що приховав 20 підприємств

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо депутата Полтавської облради Юрія Лебедина.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила провадження щодо депутата Полтавської облради Юрія Лебедина.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

НАЗК перевірить декларації ще двох нардепів і двох суддівНАЗК розпочало повну перевірку е-декларацій депутатів Олени Кошелевої з фракції Радикальної партії та позафракційного Олександра Дубініна.

Чиновник підозрюється в декларуванні недостовірної інформації, оскільки в його декларації зазначені лише 2 підприємства з 22. Загальна вартість прихованих внесків у статутні капітали 20 підприємств становить близько 23 мільйонів гривень.

Про старт досудового розслідування щодо Юрія Лебедина в ГПУ повідомили у відповідь на звернення юристів проекту «Тисни!» (Bihus.Info).

Нагадаємо, в листопаді цього року громадські активісти з руху ЧЕСНО проаналізували декларації депутатів Полтавської облради. Під час розслідування вони з’ясували, що представник ВО «Батьківщина» Юрій Лебедин задекларував право власності на ТОВ «Чиста криниця», вартість якого у грошовому вираженні становить 40 млн грн. Також, згідно з декларацією, депутат отримує дивіденди від ТОВ «Спецкран», хоча й забув задекларувати, що він є головою ради засновників підприємства.

Також чиновник забув вказати право власності ще на 20 інших підприємств, засновником та співзасновником яких він був зазначений в Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Вочевидь, доходи від діяльності цих підприємств також не вказані в декларації Лебедина.

З цією інформацією активісти руху ЧЕСНО за допомогою юристів проекту «Тисни!» звернулися до правоохоронців. Оскільки вартість внесків відрізняється від інформації в декларації на суму понад 344,5 тис. грн (250 мінімальних з/п у 2016 році), згідно з примітками до ст. 366-1 КК України, за такі «неточності» в декларації чиновник має понести відповідальність за подання завідомо недостовірних даних.

Раніше САП направила до суду обвинувальний акт щодо розкрадання зерна на 48 мільйонів.

Також у САП повідомили, що з частини майна затриманого НАБУ судді райсуду Полтави зняли арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: