Голова МЗС Німеччини прокоментував спроби Ради обмежити незалежність НАБУ і САП

Читать на русском
У німецькому зовнішньополітичному відомстві вірять, що українські депутати прекрарят спроби взяти під контроль незалежні антикорупційні органи.
Зігмар Габріель і Павло Клімкін

Верховна Рада України не повернеться до розгляду законопроекту, який може обмежити незалежність антикорупційних органів в Україні.

Таку думку під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявив його німецький колега Зігмар Габріель, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Робота незалежних антикорупційних установ часто незручна і викликає в певній мірі конфлікти, але ми вважаємо, що ця робота дуже важлива і дуже добре, що був відкликаний проект закону, який міг би обмежити діяльність антикорупційних установ. Ми вважаємо, що так воно і буде, що розгляд цього закону не відновиться», – заявив Габріель.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства наголосив на важливості зростання довіри міжнародних інвесторів до ситуації в Україні.

«Ця довіра виникає якраз завдяки внутрішнім умовам життя в Україні, перш за все тривалої і постійної боротьби з корупцією», – сказав він.

Нагадаємо, НАБУ притягнуло до адміністративної відповідальності заступника голови Пенсійного фонду.

Раніше Бюро затримало на хабарі директора Інституту агроекології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: