Порошенко спростив ведення бізнесу

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів».

Про це повідомила прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що закон вирішує проблему розподілу акціонерних товариств в Україні на публічні та приватні за формальними ознаками. Крім того, усуває дисбаланс у законодавстві й впроваджує європейські принципи в питанні визначення й регулювання публічних компаній.

Так, положеннями документа змінюється підхід до віднесення акціонерних товариств до публічних та приватних і пропонується відмовитися від фіксування в найменуванні акціонерного товариства його типу.

При цьому на банки поширюються вимоги щодо розкриття інформації, як і на публічні компанії, і встановлюються підвищені вимоги до корпоративного управління, зокрема в частині формування наглядової ради та її комітетів.

Також закон розширює обсяг інформації та способи її розкриття для публічних акціонерних товариств і банків, при цьому скасовується обов'язок публікувати інформацію в одному з офіційних видань.

Документом передбачається зменшення обсягу розкриття інформації для приватних акціонерних товариств, запроваджується можливість надання інформаційних послуг на фондовому ринку приватними особами, а не лише Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), а також посилюються вимоги до прозорості діяльності наглядової ради акціонерного товариства.

Гройсман анонсував пакет законів щодо дерегуляції бізнесуПід час свого засідання 18 грудня Кабінет міністрів збирається ухвалити пакет законів щодо дерегуляції бізнесу.

Нагадаємо, що 16 листопада Верховна Рада затвердила в цілому зміни, які мають спростити ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Відзначимо, що продовжують зростати обсяги кредитування населення, а також спостерігається активізація кредитування бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: