Гройсман анонсував пакет законів щодо дерегуляції бізнесу

Читать на русском
Під час свого засідання 18 грудня Кабінет міністрів збирається ухвалити пакет законів щодо дерегуляції бізнесу.

Під час свого засідання 18 грудня Кабінет міністрів збирається ухвалити пакет законів щодо дерегуляції бізнесу.

Про це під час вступного слова заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло».

Зона вільної торгівлі: чому Україна не може завоювати європейські ринкиУгода між Україною та ЄС про поглиблену зону вільної торгівлі набула чинності ще на початку 2016 року, але питання мит і квот досі викликають суперечки. Оцінку ситуації дали експерти.

«Сьогодні (18 грудня – ред.) ми ухвалимо дерегуляційний пакет, понад 300 актів сьогодні будуть скасовані, що є дуже важливим. Ми змінимо підхід щодо державного нагляду (над бізнесом – ред.). Ми не будемо підтримувати ту систему, яка діє сьогодні, коли приходять і з формальних причин починають накладати штрафи», – зазначив він.

Гройсман зазначив, що рік тому в Україні скасували 367 різних нормативних актів, що регулюють роботу бізнесу.

«Ми наприкінці 2016 року скасували 367 різних нормативних актів, що регулюють роботу бізнесу. Так би мовити, «довідка на довідку» або зовсім безглузді вимоги до ведення бізнесу в країні, які створювали перешкоди для розвитку підприємництва й збільшували витрати на ведення бізнесу», – заявив він.

«Система буде побудована таким чином, що буде чек-лист із чітко визначеними критеріями проведення перевірок. Ба більше, підприємець і сам зможе проводити перевірки», – зазначив глава уряду й підкреслив важливість продовження мораторію на перевірки.

Раніше Гройсман озвучив пріоритети на 2018 рік.

Також прем'єр пообіцяв перерахувати військові пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: