Банки більш охоче видають кредити

Читать на русском
Українські банки оживляють кредитування. Продовжують зростати обсяги кредитування населення і спостерігається активізація кредитування бізнесу.

Українські банки оживляють кредитування - не тільки продовжують зростати обсяги кредитування населення, а й спостерігається активізація кредитування бізнесу.

Про це йдеться в огляді банківського сектора, який опубліковав Національний банк України, пише «Слово і Діло».

«У третьому кварталі гривневі корпоративні кредити зросли на 4,8%, або майже на 20 млрд грн. Якщо раніше зростання кредитів в гривні було в основному наслідком реструктуризації старих валютних кредитів, то в III кварталі банки надавали нові короткі кредити стратегічним підприємствам (державні банки) і компаніям з іноземними інвестиціями (іноземні банки)», - йдеться в огляді.

Бізнес-кредитування, за даними регулятора, наростили всі групи банків крім ПриватБанку, роздрібне - все групи без винятку. Загалом роздрібні кредити в гривні виросли на 9,5%, або 7,8 млрд грн в III кварталі.

НБУ спрогнозував, що за умови відсутності значних негативних шоків фінустанови прискорять кредитування бізнесу і активніше видавати кредити населенню.

«Результати останнього опитування про умови кредитування (жовтень 2017 року) свідчать про незмінних плани банків швидше кредитувати корпорації і домогосподарства», - йдеться в огляді.

У НБУ відзначили, що в жовтні п'ятий місяць поспіль банки продовжували нарощувати кредитування в національній валюті. За місяць залишки за кредитами в гривні збільшилися на 0,9% в порівнянні з вереснем - до 548,2 млрд грн.

«Портфель кредитів бізнесу і домогосподарствам виріс на 0,4% м / м і 3,0% м / м відповідно», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що виросли залишки за кредитами, наданими в іноземній валюті, - до 16,4 млрд дол. США в еквіваленті. Цьому сприяв приріст залишків за кредитами, наданими бізнесу - на 1,8% м / м. У той же час, залишки за кредитами, виданими населенню, продовжували скорочуватися - на 1,2% м / м, додали в НБУ.

Нагадаємо, інфляція в Україні сповільнилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: