Експертиза підтвердила справжність голосів на «плівках Курченка»

Читать на русском
Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтверджено аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між  Саакашвілі та Курченком.

Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між Михеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком.

Як інформує «Слово і Діло», про це написала у соцмережах прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Далі буде. ГПУ анонсувала нові «плівки Курченка»Генеральна прокуратура України оприлюднила лише частину записів розмов у справі лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі.

«Слова та фрази, які їм належать, персоніфіковані у протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу. На теперішній час близько 15 осіб, які сприяють українським правоохоронним органам у документуванні кримінальних правопорушень М. Саакашвілі, С. Курченка, О. Динника, С. Дангадзе, допитані як свідки та перебувають під захистом держави», - йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, 5 грудня Генеральна прокуратура України оприлюднила аудіозапис телефонної розмови, що, як стверджується, відбулася між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком. На ньому співрозмовники обговорюють співпрацю, спрямовану на повалення чинної влади в Україні.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко наполягає, що так звані «плівки Курченка», в яких ідеться про передачу сотень тисяч доларів на політичну діяльність Саакашвілів Україні, є справжніми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: