Далі буде. ГПУ анонсувала нові «плівки Курченка»

Читать на русском
Генеральна прокуратура України оприлюднила лише частину записів розмов у справі лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі.

Генеральна прокуратура України оприлюднила лише частину записів розмов у справі лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомив речник відомства Андрій Лисенко на брифінгу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Статус «утікача з-під варти»: оцінка рішення суду в справі Саакашвілі та наміри ГПУСуд у справі Міхеіла Саакашвілі тривав понад 8 годин. У підсумку його відпустили на волю, так і не обравши запобіжний захід, хоча в планах ГПУ статус утікача з-під варти мав вплинути на рішення суду. Правову оцінку ситуації дали експерти.

«Насправді, доказова база не залишається в межах лише тих, які демонструвалися, записів набагато більше», – сказав він.

Лисенко додав, що ГПУ готова залучити до експертизи плівок міжнародних фахівців.

Нагадаємо, 5 грудня Генеральна прокуратура України оприлюднила аудіозапис телефонної розмови, що, як стверджується, відбулася між Міхеілом Саакашвілі та Сергієм Курченком. На ньому співрозмовники обговорюють співпрацю, спрямовану на повалення чинної влади в Україні.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко наполягає, що так звані «плівки Курченка», в яких ідеться про передачу сотень тисяч доларів на політичну діяльність Саакашвілі в Україні, є справжніми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: