Влада хоче відмовити мені в статусі «тимчасового захисту» – Саакашвілі

Читать на русском
Саакашвілі заявляє, що українська влада хоче відмовити йому в статусі «тимчасового захисту» і тим самим створити умови для видворення з країни.

Лідер партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі заявляє, що українська влада хоче відмовити йому в статусі «тимчасового захисту» і тим самим створити умови для видворення з країни.

Про це Саакашвілі повідомив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Затримання Саакашвілі: чому політик провокує владу на свій арештМіхеіл Саакашвілі повідомив про припинення протестів під час новорічних свят. Як розгортатимуться події та чи варто чекати мітингів, розбирались експерти.

«У вівторок, 26 грудня, о 13:30 у мене суд, у вищому адміністративному суді (Київ вул. Петра Болбачана, 8, корпус 1), де влада хоче відмовити мені в статусі «тимчасового захисту» і тим самим створює умови для видворення мене з країни. Завтра я йду на суд і запрошую туди тих, кому небайдужий питання справедливості в Україні», - написав Саакашвілі.

Він також підкреслив: «Міністр Петренко (міністр юстиції Павло Петренко - ред.) бреше, в української влади немає жодного законного інструменту екстрадувати постійного жителя України, яким я є з українського та міжнародного законодавства. Будь-яка дія щодо екстрадиції перетворить цього міністра і його начальника в кримінальних злочинців».

Як повідомлялося Саакашвілі також викликали на допит в головне управління СБУ в Києві на 26 грудня на 11.00. За словами адвоката Павла Богомазова, Саакашвілі має намір прийти на допит.

Раніше політик отримав нідерландську візу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: