Розгляд позову Саакашвілі до ДМС проходить без нього

Читать на русском
Окружний адмінсуд столиці вважає необов'язковим присутність представника Міхеіла Саакашвілі на судовому засіданні.
Окружний адмінсуд КиєваЄвген Солонина

В Окружному адміністративному суді Києва почалося підготовче засідання за позовом Міхеіла Саакашвілі до управління Державної міграційної служби в Київській області щодо неможливості його екстрадиції до Грузії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Саакашвілі та його представники на засідання не з'явилися, а є лише сторона відповідача. На думку судді, присутність Саакашвілі на суді не є обов'язковою.

Наразі суддя перебуває у нарадчій кімнаті.

Як відомо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. У серпні Головна прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію Саакашвілі. Екс-президент Грузії заявляв, що готує клопотання до Мін'юсту, в якому наведе аргументи, чому його не можна екстрадувати на батьківщину.

5 грудня Саакашвілі був затриманий у Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України). 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому запобіжний захід.

15 грудня Генеральна прокуратура подала скаргу до Апеляційного суду Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити Саакашвілі під домашній арешт.

На засіданні 22 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на 3 січня.

Нагадаємо, Саакашвілі прийшов до СБУ. Однак сам він відмовився брати участь у допиті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: