Як просувається розслідування резонансних убивств після Революції Гідності

Читать на русском

Розслідування резонансних убивств в Україні – це майже завжди процес, що триває не один рік, і за цей час злочин встигає обрости подробицями й інсинуаціями, перевірити які часто просто неможливо. І реальність така, що чим більше часу минає з моменту вбивства, тим важче стає встановити винних, а тим паче – притягнути їх до відповідальності.

Днями журналісти-розслідувачі «Слідства.Інфо» презентували документальний фільм про вбивство журналіста Павла Шеремета, у процесі зйомки якого з’ясували кілька цікавих деталей, що можуть стати в пригоді під час розслідування вбивства. Наприклад, вони дізналися про те, що вночі перед вибухом автомобіля Шеремета поблизу його будинку кілька годин перебував колишній працівник СБУ Ігор Устименко.

Саме вбивство сталося 20 липня 2016 року, і, на жаль, стало лише однією з резонансних смертей, розслідування щодо яких затягнулося. У 2014-му в Україні був вбитий журналіст В’ячеслав Веремій, мер Кременчука Олег Бабаєв, пішла з життя (за версією слідства – добровільно) екс-голова Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко. У 2015-му (також, на думку слідчих, в результаті самогубства) загинули колишній голова Харківської обласної ради Олексій Колесник, мер Мелітополя Сергій Вальтер, екс-народні депутати Михайло Чечетов, Станіслав Мельник та Олег Калашников, а також письменник Олесь Бузина.

2016 рік, крім Павла Шеремета, забрав життя міського голови Старобільська Володимира Живага, адвоката Юрія Грабовського. Найгучнішим убивством із початку 2017-го став розстріл у центрі Києва колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: