Захист Януковича у справі про розстріл Майдану заявив відвід судді

Читать на русском
Сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича в справі Майдану вдруге заявила відвід слідчому судді Печерського районного суду Києва Світлані Шапутько.

Сторона захисту екс-президента України Віктора Януковича в справі Майдану вдруге заявила відвід слідчому судді Печерського районного суду Києва Світлані Шапутько, яка розглядає клопотання Генпрокуратури про надання дозволу на спеціальне (заочне) досудове слідство щодо екс-президента Віктора Януковича.

Про це сторона захисту заявила на судовому засіданні, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Яценюк розповів про зникнення ЯнуковичаАпарат ВР намагався зв’язатися з тодішнім президентом Віктором Януковичем та з його адміністрацією. У зв’язку з його самоусуненням Рада більшістю голосів ухвалила рішення про тимчасове покладання обов’язків президента на Олександра Турчинова.

Свою позицію адвокат Олександр Шадрін аргументував тим, що вбачає в діях судді упередженість.

У судовому засіданні оголосили перерву на невизначений термін для того, щоб автоматизована система розподілу справ обрала суддю, який би розглянув заявлений відвід.

Своєю чергою сторона звинувачення вчергове підкреслила, що захист діє таким чином, щоб якомога більше затягнути час.

Нагадаємо, суд у справі Майдану перенесли через зміну адвокатів Януковича.

Печерський райсуд Києва розглядає клопотання Генеральної прокуратури України на дозвіл проведення спеціального (заочного) досудового розслідування за підозрою Януковича в організації та керуванні розстрілами активістів Майдану в лютому 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: