Справа Майдану: в міжнародному розшуку 22 особи

Читать на русском

У поліції повідомили, скільки людей шукають за злочини проти Майдану. Загалом у міжнародному розшуку за злочини проти Майдану перебувають 22 особи.

У міжнародному розшуку за злочини проти Майдану перебувають 22 особи.

Про це йдеться у відповіді Національної поліції на запит «Української правди», пише «Слово і Діло».

«Департаментом карного розшуку вживаються заходи з розшуку 22 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень щодо учасників акцій протесту, які проходили в Києві з листопада 2013 року до березня 2014 року», – йдеться у відповіді.

Відзначається, що ці особи перебувають в міжнародному розшуку й переховуються на території Російської Федерації.

Водночас у поліції не відповіли на запитання УП про те, скільки осіб знайдені, скільки – зняті з розшуку та з яких причин.

Як відомо, в листопаді Інтерпол зняв із міжнародного розшуку колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

Четверта річниця Революції: як розслідуються справи МайдануЧотири роки тому почалися події, які стали шляхом до свободи та назавжди увійдуть в історію. Але ціною цієї свободи стали людські життя. Оцінку розслідуванню справ Майдану дав адвокат сімей Небесної Сотні.

Раніше начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявляв, що на сьогодні розслідуються більш ніж 3 тисяч злочинів, скоєних під час Майдану.

Також він додав, що в розшуку перебувають 110 підозрюваних.

Нагадаємо, адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк приніс до Печерського райсуду Києва на розгляд справи Майдану бруківку, бейсбольні бити та «коктейлі Молотова», щоб продемонструвати суду, що протест на Майдані мирним не був.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: