«Нехай чистять один одного»: у БПП виступають за конкуренцію між правоохоронцями

Читать на русском
У пропрезидентській фракції вважають, що правоохоронні органи не повинні домовлятися один із одним.
Олександр Бригинець

У «Блоці Петра Порошенка» хочуть, щоб правоохоронні органи конкурували та стежили один за одним.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат від політсили Олександр Бригинець.

«За часів Януковича всі правоохоронні органи – СБУ, міліція, прокуратура працювали дуже злагоджено. І таким чином, коли людина потрапляла в лещата якоїсь із структур, то її обов’язково саджали. 99% судових рішень носили каральний характер. Практично не було рішень за якими людина визнавалася невинною. Це була репресивна машина яка знищувала, хто був неугодний. І працювали вона так тому, що різні правоохоронні органи прикривали один одного», – вважає Бригинець.

За його словами, нині неприпустимо, щоб структури не помічали правопорушень один одного.

«Якщо якась структура ловить іншу на правопорушенні, а такі випадки є й і в поліції, і в прокуратурі, і в СБУ, і в НАБУ – то це позитив. Тому, коли вони сьогодні конкурують та стежать один за одним, щоб ніхто не порушував закон – то це йде на благо країні. Нехай чистять одна одну. Щоб людина зрозуміла, що належність до того чи іншого правоохоронного органу не дає індульгенцію на злочини. Сьогодні в цій ситуації нам дуже важливо, щоб кожне порушення з боку силовиків каралося», – вважає нардеп.

Як вже повідомляло «Слово і Діло» у БПП вважають, що одразу після новорічних свят Верховна Рада повернеться до питань взаємодії правоохоронних органів, зокрема заслухає керівництво НАБУ.

Раніше у пропрезидентської фракції висловили ставлення до антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: