Тема корупції дещо роздута: у БПП висловили ставлення щодо Антикорупційного суду

Читать на русском
Депутати фракції Порошенка в парламенті вважають, що в Україні навмисне роздувається тема корупції.

У фракції «Блоку Петра Порошенко» не всі депутати підтримують ідею створення Антикорупційного суду, втім БПП, напевно, підтримуватиме законопроект, поданий президентом.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від фракції БПП Олександр Бригинець.

«Звичайно, ми вивчимо проект, коли його буде подано до Верховної Ради. Але оскільки ми є президентською фракцією, то ми підтримуємо президента. Впевнений, що так буде і у цьому випадку», - сказав представник БПП.

Разом із тим Бригинець відзначив, що, він особисто не є «великим прихильником створення антикорупційного суду», а «тема корупції в Україні дещо роздута»: «Корупція не є настільки великою, як про це пишуть і говорять певні діячі, які отримують гранти за боротьбу з нею. Їм вигідно роздмухувати цю тему, щоб і надалі отримувати великі кошти на боротьбу з корупцією. Але це теж можливо непогано. Корупція, хоч і не в таких масштабах, у нас є, і якщо ми її поборемо, всім буде краще».

Встати, суд іде до Ради: яка доля антикорупційних законопроектівЗаконопроект президента про антикорупційний суд може бути розглянутий і без відповідної експертизи.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко минулого тижня заявив, що подасть до ВР свій законопроект про антикорупційний суд, за умови якщо парламент відкличе зареєстровані законопроекти, які не підтримала Венеційська комісія.

Таким документом є законопроект Єгора Соболєва на аналогічну тематику, процедуру відкликання якого Верховна Рада вже провалювала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: