У НАБУ розповіли про корупцію в «Укроборонпромі» – ЗМІ

Читать на русском
НАБУ розслідує маніпуляції з контрактами Укроборонпрому. У самому концерні вважають, що звинувачень в корупції є частиною пропаганди в рамках гібридної війни РФ проти України.

НАБУ розслідує маніпуляції з контрактами «Укроборонпрому».

Про це пише журналіст Аскольд Крушельницький у статті для Foreign Policy, передає «Слово і Діло».

У звіті НАБУ за 2017 рік вказано, що в «Укроборонпромі» здійснювалися маніпуляції з контрактом на $ 39 млн на поставку запчастин для «Антонова» AN-32 Міноборони Іраку.

«У документі йдеться про розслідування НАБУ діяльності двох чиновників «Укрспецекспорту», підрозділу концерну, який займається експортом зброї, а також громадянина Індії, який проживає в Києві і, за повідомленнями, перевів близько $ 6 млн на банківський рахунок компанії Paramount General Trading з ОАЕ», - йдеться в статті.

Компанія з ОАЕ повинна була надати запчастини, але, за даними слідства, нічого не поставляла.

«Банківські рахунки були використані посадовими особами «Укрспецекспорту» для проведення корупційних дій, пов'язаних із засобами кримінального походження», - пише видання з посиланням на НАБУ.

«Звіт НАБУ свідчить, що гроші з рахунку Paramount General Trading переводилися в інші компанії і на ряд банківських рахунків. $ 140 тисяч виплати були переведені на рахунок в банк Wells Fargo, який належав компанії Aragon International Petroleum, кінцевим власником якого виступила дочка одного з керівників «Укрспецекспорту», ​​- йдеться в документах, на які посилається журналіст.

У звіті також вказується, що ця дочка мала інший рахунок в банку ABN AMRO в Нідерландах, на який було переведено $ 140 тисяч.

НАБУ підозрює, що гроші переводилися і на рахунки іншої дочки керівника, яка є громадянкою США.

Прес-секретар «Укроборонпрому» підкреслила, що звинувачення в корупції є частиною пропаганди в рамках гібридної війни РФ проти України.

«Поліція і прокуратура розслідували контракт на поставку запчастин до Іраку, але компанії і чиновники не виявили порушень», - заявила вона.

«Більшість з цих звинувачень - помилкові», - підкреслив представник Адміністрації Президента України в коментарі виданню.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України почало розслідування ймовірного випадку відмивання грошей чиновниками «Укроборонпрому».

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки в наближених до народного депутата від фракції Радикальної партії Ігоря Мосійчука осіб у рамках розслідування кримінального провадження, порушеного за фактом імовірних незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: