Обшуки в Держфінмоніторингу: НАБУ зробило заяву

Читать на русском
В Антикорупційному бюро спростували інформацію ЗМІ про слідчі дії в будівлі Держфінмоніторингу.
Національне антикорупційне бюрофото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро не проводили в будівлі Державної служби фінансового моніторингу жодних слідчих дій.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«Офіційно повідомляємо, що ані 20 грудня, ані 21 грудня жодних слідчих дій у приміщеннях Держфінмоніторингу співробітники НАБУ не здійснювали. Відтак, інформація про здійснення «обшуків» чи «виїмок» у цій установі працівниками НАБУ, яка з вечора 20 грудня наполегливо поширюється низкою народних депутатів, не відповідає дійсності», – зазначили у відомстві.

За словами Бюро, 29 листопада вони отримали в суді доступ до копій деяких документів Держфінмоніторингу та направили ухвалу службі ще 6 грудня. В НАБУ додали, що попередньо погоджено, що копії документів, зазначених у постанові слідчого судді, ДСФМ надасть детективам наступного тижня.

«Наголошуємо, що детективи Національного бюро діють відповідно до закону й здійснюють досудові розслідування об'єктивно та неупереджено. Саме такої позиції – об’єктивності та неупередженості – просимо дотримуватися в їхніх публічних заявах і шановних народних обранців», – додали в відомстві.

Раніше в Держфінмоніторингу також заявили про відсутність слідчих дій в їхній будівлі.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» дізнався, що НАБУ перевіряє голову Держфінмоніторингу в справі про конфіскацію «грошей Януковича» за засекреченим рішенням суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: